Νέα στοιχεία εμπλουτίζουν το υλικό που διαθέτουν οι διωκτικές αρχές για τη Χρυσή Αυγή, όπως αποκαλύπτει το ΣΤΑΡ. Το υλικό αυτό αξιολογείται για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετεί αδικήματα προσπάθειας κατάλυσης του πολιτεύματος.

Σε ένα βίντεο απεικονίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, ημίγυμνος και κρατώντας στα χέρια του ένα - πιθανόν- κυνηγετικό όπλο, να πυρο��ολεί μια… πινακίδα αρχαιολογικού χώρου. Όπως βλέπετε οι βολές του είναι απολύτως ακριβείς πάνω στην πινακίδα με την ένδειξη «Αρχαία Λατομεία».

Στα αρχεία υπάρχει ακόμα μια αφίσα την οποία αντιμετώπισαν μάλλον με γέλωτες οι αστυνομικοί της αντιτρρομοκρατικής. Σε αυτή εικονίζεται ο Χίτλερ και κάτω απ΄την επιγραφή «μόνο για ελληνόπουλα», όπου εμφανίζεται να κρατά απ το χέρι 4 παιδιά στα κεφάλια των οποίων κάποιος έχει τοποθετήσει φωτογραφίες του Ηλία Παναγιώταρου, του Ηλία Κασιδιάρη (ως βρέφος με πιπίλα!), του Γιάννης Λαγού και του Γιώργου Γερμενή.

«Αυτά που θέλουν να περάσουν τα παπαγαλάκια ως νέα ντοκουμέντα, δεν είναι τίποτα άλλο από φωτογραφίες που καθένας βρίσκει στο διαδίκτυο. Άρα με αυτήν την λογική των τσοντοκάναλων κάθε υπολογιστής είναι ένα εν δυνάμει οπλοστάσιο ενός μέλους εγκληματικής οργάνωσης» υποστήριξε η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν… τρέχει τίποτα και ότι ουδέν μεμπτόν υπάρχει !

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας διαμήνυσε από την πλευρά του, μιλώντας σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού ( για τη δολοφονία Λαμπράκη) στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ότι η ΕΛ. ΑΣ. ήταν αυτή που οδήγησε στην αποκάλυψη της έκνομης δράσης της Χρυσής Αυγής. «Η Ελληνική Αστυνομία, απέναντι στην επανεμφάνιση του ναζιστικού φαινομένου στην ελληνική κοινωνία, έχει δώσει δείγματα γραφής και ασφαλή απάντηση. Η Ελληνική Αστυνομία είναι που αντιμετώπισε το ναζιστικό φαινόμενο με τη πολιτική έκφανσή του, τη Χρυσή Αυγή. Και θέλω να πω ότι εγώ είμαι περήφανος για τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και ότι ο Έλληνας αστυνομικός είναι το κράνος και η ασπίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Πάντως, το υλικό με τις αναφορές στο πολίτευμα, τη στρατιωτική δομή, την προσήλωση στον Χίτλερ, αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντικό αφού μπορεί να ενισχύσει τυχόν ενδείξεις ακόμα και για το αδίκημα της προσπάθειας κατάλυσης του πολιτεύματος, το οποίο ερευνάται.

Αίσθηση προκαλούν τα βίντεο με ομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου, οι οποίες περιλαμβάνονται στα αρχεία που εντόπισε η αστυνομία και ξεκαθαρίζουν το τοπίο για τις θέσεις, τις απόψεις και τις πράξεις τελικά της Χρυσής Αυγής. Όπως π.χ. για το «καθάρισμα» με μαχαιρώματα στις γειτονιές της Αθήνας , για την ώρα της σύγκρουσης, για τους «ανύπαρκτους νεκρούς του Πολυτεχνείου», για τον κοινοβουλευτισμό, για το θαυμασμό στην 21η Απριλίου που δεν άφησε κανένα χρέος στο δημόσιο ταμείο, έως και βολές κατά ιερωμένων. Τα λόγια είναι ξεκάθαρα:

«Οι λόγχες θα ακονιστούν στα πεζοδρόμια», «Δεν σέβομαι αυτό τον παπά», «Αισθάνομαι άβολα στο Κοινοβούλιο», «Δεν υπήρχαν νεκροι στο Πολυτεχνείο», «Δεξιά τραβεστί», «Εβραίοι και Πακιστανοί» και άλλα πολλά.