​Οι βομβιστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως όταν λέει Θράκη εννοεί και την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη, λογικά… δεν θα παραμείνουν ασχολίαστες από την συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού εξωτερικών Ε.Βενιζέλου με τον Τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Βενιζέλος και Νταβούτογλου θα έχουν στις 10:45, κατ΄ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια (περί τις 11:15) θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:30 θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο. Αμέσως μετά, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, μετά την τελευταία επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Άγκυρα τον περασμένο Ιούλιο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τους, θα βρεθούν διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και η προετοιμασία της επόμενης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας, ενώ κατά πάσα πιθανότητα οι δύο πολιτικοί θα αναφερθούν και στις τελευταίες επεκτατικές δηλώσεις του Ερντογάν.