Άναψαν τα αίματα ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νότη Μηταράκη με αφορμή το αίτημα για άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε σε όλους όσους ζήτησαν την ποινική του δίωξη για την υπόθεση του Χρήστου Πάχτα και πέρασε στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον κ.Μηταράκη.

«Το 1989 ο αείμνηστος Κουτσόγιωργας από αυτό το βήμα είπε, "δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε ". Τώρα αυτό παίρνει τη μορφή ποινικής διαδικασίας δια της Βουλής των Ελλήνων. Πρώτη φορά στη μεταπολίτευση ζητείται η άρση ασυλίας προέδρου κόμματος για έκφραση λόγου. Για πρώτη φορά, ζήτησα να απολογηθώ δια υπομνήματος και δεν έγινε δεκτό το αίτημα από τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο κ.Καμμένος είπε πως κατηγορείται ότι, σε μια ιδιωτική συζήτηση με τις μανάδες των κατοίκων της Χαλκιδικής που πίνουν αρσενικό, τις προέτρεψε να λιντσάρουν τον δήμαρχο κ. Πάχτα.

Ο κ.Καμμένος κατήγγειλε ότι η δίωξη είναι αποτέλεσμα «του tweet του διορισμένου συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Μουρούτη», το οποίο ανήρτησε και έλεγε «πολιτικός αρχηγός ζητά από κατοίκους να λιντσάρουν εκλεγμένο δήμαρχο. Φαντάζομαι ο εισαγγελέας να επιληφθεί».

«Ζητώ την άρση ασυλίας μου γιατί είναι υποχρέωσή μας να δείξουμε πως παραβιάζεται η ελευθερία του λόγου, πως έχει επιβληθεί η φίμωση, πως ακολουθούμε τις επιταγές της τρόικας» είπε ο κ.Καμμένος, αφήνοντας αιχμές για τις σχέσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη με εταιρ��ία «Ελληνικός Χρυσός».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέθεσε δημοσίευμα το οποίο εμπλέκει τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην υπόθεση της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική καταγγέλλοντας την προϋπηρεσία του κ. Μηταράκη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο οποίος είπε πως ο ίδιος ήταν ένας από τους 3000 υπαλλήλους της εταιρείας στο Λονδίνο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως ποτέ δεν υπήρξε μέτοχος της.

«Από τις αρμοδιότητές μου ως υφυπουργός Ανάπτυξης δεν έχω καμία σχέση με την επένδυση. Να σταματήσουμε συνωμοσιολογία. Αν έχετε κάτι για μένα, εγώ θα παραιτηθώ, αλλά αν δεν έχετε να επιδείξετε μια πράξη που δεν είναι σύννομη σας καλώ να παραιτηθείτε από το βουλευτικό αξίωμα» είπε σε έντονο ύφος ο κ.Μηταράκης

«Λέτε ότι δεν έχετε σχέση με τις επενδύσεις… τότε τι κάνατε στο Πέραμα του Έβρου; Πήγατε για άλλες επενδύσεις ή για την "el dorado gold"», ρώτησε, σημειώνοντας πως αν ήταν ψευδές αυτό που ανέφερε και έχει γραφτεί στο περιοδικό Unfollow και σε εφημερίδες, θα έπρεπε να το έχει διαψεύσει.

«Αντ' αυτού αφαιρέσατε από το βιογραφικό σας την προϋπηρεσία σας στην Fidelity», είπε ο κ.Καμμένος, σημειώνοντας πάντως ότι δεν υποστήριξε πως έχει προσωπικό όφελος ο υπουργός.

«Εγώ καλύπτομαι από αυτό που είπατε, ότι δεν έχω προσωπικό λόγο», ανταπάντησε ο κ.Μηταράκης.

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ