​Την άρση ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, αποφάσισε σήμερα η Βουλή.

Η Ολομέλεια του ��ώματος είχε κληθεί να αποφασίσει για τέσσερις αιτήσεις άρσης βουλευτικής ασυλίας.

-Η άρση ασυλίας του κ.Καμμένου αφορούσε τις προτροπές του προέδρου των ΑΝΕΛ για λιντσάρισμα του κ. Πάχτα.

-Η άρση ασυλίας του βουλευτού της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, ήταν για υπόθεση ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένη περίπτωση φθοράς- υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

-Η τρίτη, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Σταθάκη, για εξακολουθητική απιστία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ και η τέταρτη αφορούσε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, για οπλοφορία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δεκτή έγινε η αίτηση άρσης της ασυλίας του Νικήτα Κακλαμάνη, με 177 ψήφους «υπέρ», 66 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό». Δεκτή έγινε και η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με 148 ψήφους «υπέρ», 100 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό». Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, με 59 «υπέρ», 171 «κατά», 21 «παρών» και 2 «λευκά». Δεκτή, τέλος, έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με 223 «υπέρ», 14 «κατά», 14 «παρών» και 2 «λευκά».

Καμμένος: Διώκομαι εξαιτίας ενός tweet !

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατά την διάρκεια της ομιλίας του απέδωσε τη δίωξή του στην «προσπάθεια φίμωσης ενός πολιτικού που αντιδρά στις εντολές της τρόικας», είπε πως κατηγορείται ότι, σε μια ιδιωτική συζήτηση με τις μανάδες των κατοίκων της Χαλκιδικής που πίνουν αρσενικό, τις προέτρεψε να λιντσάρουν τον δήμαρχο κ. Πάχτα.

Ο κ.Καμμένος κατήγγειλε ότι η δίωξη είναι αποτέλεσμα «του tweet του διορισμένου συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Μουρούτη», το οποίο ανήρτησε και έλεγε «πολιτικός αρχηγός ζητά από κατοίκους να λιντσάρουν εκλεγμένο δήμαρχο. Φαντάζομαι ο εισαγγελέας να επιληφθεί».

Κακλαμάνης: Να αρθεί η ασυλία μου για να σταθώ στους εργαζόμενους

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης είχε ζητήσει, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να «σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων» που «εξετέλεσαν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ηλιόπουλος: Παγκόσμια πρωτοτυπία η δίωξη μου

Τέλος, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση που τον αφορά, είπε ότι διώκεται για οπλοφορία, για περίοδο που είχε άδεια πυροβόλου όπλου, χαρακτηρίζοντας την δίωξη του «παγκόσμια πρωτοτυπία»