Ακραίο σενάριο που φθάνει μέχρι την επιβολή απαγόρευσης στην έκδοση νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων την επόμενη χρονιά επεξεργάζεται η τρόικα!

Το ενδεχόμενο αυτό τέθηκε υπό τη μορφή διευκρινιστικών ερωτήσεων σε email-βόμβα που εστάλη από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στο πλαίσιο της επικοινωνίας που έχουν με στελέχη των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

Στο συγκεκριμένο mail, λοιπόν, οι τεχνικές ομάδες της τρόικας ζήτησαν να πληροφορηθούν για το ύψος στο οποίο θα διαμορφώνονταν οι πληρωμές συντάξεων για το 2014-2017, με την πρόβλεψη να μην υπολογιστεί στις δαπάνες αυτές καμία καινούργια σύνταξη από την επόμενη χρονιά!

Στην ουσία, οι δανειστές με αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα αποκάλυψαν ότι όχι μόνο σκοπεύουν να βάλουν φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αλλά και να απαγορεύσουν ακόμη και την έκδοση νέων συντάξεων διαβλέποντας ότι οι προϋπολογισμοί των ασφαλιστικών ταμείων δεν κλείνουν με τα μέτρα που έχουν περιληφθεί στις μέχρι τώρα συζητήσεις με την κυβέρνηση.

Η απάντηση που δόθηκε στα στελέχη της τρόικας ήταν ότι στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο «παγώσει» η πληρωμή νέων συντάξεων το 2014, τότε τα ποσά που θα χρειαστούν τα Ταμεία για την επόμενη χρονιά θα είναι αυτά που θα καταβάλλουν σε όσους είναι συνταξιούχοι και πληρώνονται στις 20 με 23 Δεκεμβρίου 2013!