Μήνυση και αγωγή καταθέτει ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης (εξελέγη με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ) κατά του βουλευτή του νησιού Σταύρου Κοντονή (ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ), μετά την ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή για το πόρισμα του ελέγχου στο Τμήμα Αλλοδαπών του πρώην Δήμου Αρκαδίων.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση του δημοσίου ελέγχου σχετικά με παρανομίες στο Τμήμα Αλλοδαπών του πρώην Δήμου Αρκαδίων Ζακύνθου κατά την περίοδο 2006-2010.

Ο κύριος Κοντονής επέρριψε ευθέως την ευθύνη στον κύριο Μποζίκη που ήταν τότε δήμα��χος Αρκαδίων, υποστηρίζοντας ότι γιγαντώθηκε κύκλωμα «κάτω από την μύτη» του. Αναλυτικά ο βουλευτής στην ερώτησή του υποστηρίζει:

« Όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, στο Τμήμα Αλλοδαπών του πρώην Δήμου Αρκαδίων συντελέσθηκε κατά την περίοδο 2006-2010 σωρεία παρανομιών στον τομέα των αδειών παραμονής και εργασίας αλλοδαπών και λειτούργησε ένα συγκεκριμένο κύκλωμα έκδοσης αδειών χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις. Τίθεται το ερώτημα για το πώς γιγαντώθηκε αυτό το κύκλωμα «κάτω από την μύτη» του τότε δημάρχου Αρκαδίων κ. Μποζίκη.

Ο υπάλληλος που αποκάλυψε το κύκλωμα κατέληξε να τιμωρηθεί, ενώ ο Δήμος Ζακύνθου με απόφαση του δημάρχου του κ. Μποζίκη ( και πρώην δημάρχου Αρκαδίων στο κρίσιμο διάστημα) τιμώρησε μόνο έναν από τους υπαίτιους με μια συμβολική ποινή. Ζήτησα με την ερώτησή μου να επισπευσθεί η έκδοση σχετικού πορίσματος μετά από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο καθυστερεί αδικαιολόγητα χάριν άλλων προτεραιοτήτων.

Αυτή η καθυστέρηση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε περαιτέρω συγκάλυψη μιας σοβαρής μορφής ανομίας και δολίων συμφερόντων, ενώ έχει ήδη προηγηθεί μια σαφής και συστηματική προσπάθεια κάλυψης από το δήμαρχο Ζακύνθου, γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα την υπάρχουσα δημοτική αρχή και πλειοψηφία. Δεδομένου ότι οι εποπτικοί μηχανισμοί του κράτους υπάγονται στην κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι η παράταση της καθυστέρησης έκδοσης του πορίσματος θα σημάνει άμεση κυβερνητική ευθύνη για την συγκάλυψη του παραπάνω σκανδάλου».

Στην απάντησή του ο δήμαρχος χαρακτηρίζει συκοφαντικά τα όσα του καταλογίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει: «Ο κ. Κοντονής ξεπερνάει κάθε μέρα το μετρό της πολιτικής αντιπαράθεσης, χρησιμοποιώντας εναντίον μου, ύβρεις και συκοφαντίες! Τελευταία και βέβαια όχι ύστατη, συκοφαντική και προσβλητική του ενέργεια ήταν η ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή με αφορμή τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Τμήμα Αλλοδαπών του πρώην Δήμου Αρκαδίων!

Με τη συγκεκριμένη ερώτησή του, ο βουλευτής, που την διοχέτευσε στα τοπικά ΜΜΕ, ούτε λί��ο ούτε πολύ με εμπλέκει προσωπικά στην λειτουργία του Τμήματος Αλλοδαπών, λες και εγώ προσωπικά είχα την ευ��ύνη για την έκδοση των αδειών στους αλλοδαπούς!!! Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα του σώματος επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης που θα καταλογίζει ευθύνες! Την στιγμή που εγώ ήμουν αυτός που ανέδειξε το θέμα και ενήργησα σύμφωνα με όσα επιτάσσει ο νόμος!!!

Μετά από τα παραπάνω, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να ανεχθώ άλλο την υβριστική και συκοφαντική συμπεριφορά του κ. Κοντονή και θα προσφύγω ενώπιον των αστικών και ποινικών δικαστηρίων ζητώντας την αποκατάσταση της τιμής μου και την παραδειγματική του τιμωρία! Ελπίζω ο κ. Κοντονής να μην κρυφτεί πίσω από την βουλευτική του ασυλία και να ζητήσει ο ίδιος την άρση της, ώστε να αποδείξει ενώπιον του δικαστή όλα όσα ισχυρίζεται!! Ένα τελευταίο! Την οδό των δικαστηρίων εκείνος την επέλεξε και όχι εγώ!!!»