Δεν τίθεται θέμα απόλυσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεω��γιάδης.

Όπως υποστήριξε μιλώντας στον Alpha 98,9 ο υπουργός, απόλυση με την κλασική έννοια του όρου δεν υπάρχει για τον ΕΟΠΥΥ, οπότε και εξεπλάγη από την ένταση της αντίδρασης.

«Όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥ που είναι 5.500 θα έχουν δικαίωμα επιλογής ή πλήρη και αποκλειστική εργασία στο ΕΣΥ ή στο ιδιωτικό ιατρείο και σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) διαμαρτυρόμενες για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές στην Υγεία.

Επίσης διοργανώνεται και συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας από κοινού με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα Ψυχιατρεία, στον ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και σύλλογοι ασθενών καθώς και εργαζόμενοι άλλων κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στη Βουλή, για τον προϋπολογισμό του 2014, ο υφυπουργός Υγείας Αντ. Μπέζας, δήλωσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι η βάση για να δώσουμε ένα φιλί ζωής στις γερασμένο σύστημα υγείας».

Επίσης τόνισε το υπουργείο επιθυμεί «συναντίληψη, συμφωνίες και συγκλίσεις», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «το υπουργείο δεν εκβιάζει κανένα, αλλά και δεν εκβιάζεται από κανένα».