Υψηλά ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ανταλλάζουν χαρακτηρισμούς και εκφράσεις και τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη να προσπαθεί να ρίξει τους τόνους.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον υπουργό Μεταφορών αποκαλώντας τον «αδιάβαστο», ενώ άφησε πολλές αιχμές για την επανεκκίνηση των οδικών έργων αλλά και τον… Γιώργο Παπανδρέου.

«Δεν συμπεριφέρεστε τίμια, βγάζετε έξω από το φοροληστρικό ��αιχνίδι τους εαυτούς σας. Αναγκάζετε τον ελληνικό λαό να πληρώνει έργα που λεηλατούν τον ιδρώτα του» δήλωσε ο κ. Ματθαιόπουλος και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση με έναν αδιάβαστο υπουργό, που δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει το μνημόνιο. Άσχετα αν αυτό έφερε 5-10.000 αυτοκτονίες, άσχετα αν αυτό έφερε τη χώρα στο χρέος, άσχετα αν αυτό έχει εκχωρήσει εθνική κυριαρχία».

«Είχατε πει ότι άτομα με μυαλά σαν τα δικά μας θέλουν στην Τουρκία να κάνουν την Αγια-Σοφιά τζαμί. Εγώ λέω ότι άτομα με μυαλά σαν τα δικά σας θέλουν να χτίσουν τζαμί στην Ελλάδα χωρίς να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό και έχουν φέρει τη χώρα σε αυτό το έσχατο σημείο» πρόσθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έκλεισε την τοποθέτησή του με... σπόντα για τον Γιώργο Παπανδρέου: «Κλείνω λέγοντας ότι είναι άτοπο να μιλάτε για μυαλά όταν ανήκετε σε ένα κόμμα του οποίου ο πρόεδρος έκανε ποδήλατο και ήθελε εν κινήσει να αλλάξει την αλυσίδα».

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος προήδρευε, έκανε παρατήρηση στον κ. Ματθαιόπουλο, πριν… σηκώσει το γάντι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος αποκάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «άθλιους, δειλούς και μαχαιροβγάλτες».

«Είστε αμετανόητοι και άθλιοι. Καλό θα ήταν να αποχωρήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από αυτή την αίθουσα. Η Ελλάδα άτομα σαν εσάς σε τέτοιες στιγμές δεν τα χρειάζεται» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, την ώρα που ακούγονταν φωνές από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδη��, ωστόσο, συνέχισε απτόητος: «Είστε άμυαλοι και επικίνδυνοι. Δεν σας φοβάται κανείς. Εγώ δεν σας φοβάμαι καθόλου, σας ξέρω πολλά χρόνια. Είστε δειλοί και μαχαιροβγάλτες και δεν συζητώ με μαχαιροβγάλτες και δειλούς».