Τη στήριξή του στην πρωτοβουλία των «58» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία του ότι «έχει συρρεύσει όλο το "σημιταριό" και προσπαθεί να κάνει την κίνηση των 58 σαν να είναι δική του».

«Το υποστηρίζω. Δεν θεωρώ και τόσο ευχάριστο το γεγονός ότι πήγε εκεί ο κ. Σημίτης. Ο κ. Βενιζέλος πήγε εκεί, διότι είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αυτό εκφράζει την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί και αυτό είναι μια θετική κίνηση. Τι πάει να πει πρώην πρωθυπουργός; Ο κ. Σημίτης μάς οδήγησε στην ήττα και κάλυψε αυτά που συνέβησαν από το 2002 μέχρι την ήττα» τόνισε ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος εκφράστηκε με θερμά λόγια για τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλο: «Δεν θέλω να ξαναψηφίσω τον Αυγερινό ή τον Σημίτη ή τον εαυτό μου. Θέλω να ψηφίσω αυτόν τον Παπαδόπουλο, κάποιον σαν αυτόν και άλλους τέτοιους νέους ανθρώπους, 25άρηδες που δεν τους γνωρίζω και ελπίζω να είναι καλοί».

Παράλληλα, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε ποιοι από αυτούς που πήγαν δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ».