Τον κρίσιμο ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ανέδειξε μέσα από συνέντευξή του ο πρόεδρος του κόμματος, Ε. Βενιζέλος τονίζον��ας ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης στα αρνητικά δημοσκοπικά στοιχεία του κόμματός του, υπογραμμίζοντας ότι αυτό συνέβη, αφού το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να πάρει δύσκολα μέτρα για την οικονομία, ενώ τόνισε με νόημα ότι το κόμμα του δεν έχασε τις εκλογές, αλλά τον κόσμο από τα μάτια του.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε νέο δάνειο, επομένως δεν θα υπάρξει και νέο μνη��όνιο, ενώ τάχθηκε κατά των μαζικών απολύσεων και των πλειστηριασμών.

Επεσήμανε πάντως ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αν και όπως κατήγγειλε υπάρχει σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης με ενορχηστρωτή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος με αφορμή την εξεταστική για το ζήτημα των υποβρυχίων, υποστήριξε ότι εκτελείται ένα πολιτικό συμβόλαιο θανάτου εναντίον του και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεργάζεται και συνωμοτεί γι’ αυτό με μυστικές υπηρεσίες.