Ένα νέο κόμμα, η Κοινωνία Αξιών, φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί το ρ��υστό, όπως εκτιμά, πολιτικό σκηνικό και να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση εκφράζοντας τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Την ερχόμενη Κυριακή με τη διεξαγωγή του πανελλήνιου συνέδριου, το νέο κόμμα, του οποίου προΐσταται ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς, ξεκινά ουσιαστικά την εκστρατεία του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το νέο κόμμα "ίδρυσαν πολίτες με επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση, με στόχο να αποτελέσουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι στο φθαρμένο, όπως το αποκαλούν, πολιτικό κατεστημένο και τους καριερίστες πολιτικούς". Ο πρόεδρος Δημήτρης Μπουραντάς σε συνέντευξη Τύπου δηλώνει ότι εκφράζει το κοινωνικό Κέντρο και έχει ως ιδεολογική αφετηρία τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τον ανθρωπισμό.

Η Κοινωνία Αξιών ξεκίνησε ήδη συζητήσεις για συνεργασία με άλλα μικρά πολιτικά σχήματα, όπως οι Δημοκρατικοί. Ενώ είναι ανοιχτή και για συμπράξεις ακόμη και με στελέχη που αποχωρούν από τα παραδοσιακά κόμματα, αρκεί να μην ευθύνονται για την κρίση και να μη βάζουν μπροστά το ατομικό τους συμφέρον. Όπως αναφέρει ο κύριος Μπουραντάς, επιδιώκει να δημιουργήσει μια πολιτική χιονοστοιβάδα που θα σαρώσει το σημερινό πολιτικό σκηνικό.

Στις ευρωεκλογές προτείνει τη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου από προσωπικότητες κύρους που να εκφράζουν τις ανάγκες της κοινωνίας, ενώ τάσσεται υπέρ μιας υπερκομματικής διακυβέρνησης στη βάση ενός αναπτυξιακού συμβολαίου. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Κοινωνία Αξιών θα υποστηρίξει άφθαρτα και ικανά πρόσωπα, ανεξάρτητα από πού ανήκουν, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να κατεβάσει δικούς της υποψήφιους σε κάποιες περιφέρειες και το δήμο Αθηναίων.