Πενηντάρης, παντρεμένος, με ανώτερο μορφωτικό επίπεδο και οικογενειακό εισόδημα 1.950 ευρώ!

Αυτό είναι το προφίλ του μέσου μέλους του ΣΥΡΙΖΑ όπως προέκυψε από έρευνα που έλαβε χώρα στο πρώτο συνέδριο του κόμματος τον περασμένο Ιούλιο, σε ερωτηματολόγιο που απάντησαν 1.830 σύνεδροι (αξιόπιστα κρίθηκαν 1.794 εξ αυτών).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα σκήπτρα στον κομματικό μηχανισμό τα κρατά η γενιά του Πολυτεχνείου (55 έως 64 ετών) αν και η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη στο ηλικιακό φάσμα 35-44 ετών αλλά σε μικρότερες ηλικίες.

Η πλειοψηφία είναι άντρες, ενώ θεωρούν κοντινότερο ιδεολογικό κόμμα το ΚΚΕ τοποθετώντας όλα τα υπόλοιπα κόμματα στ�� χώρο της κεντροδεξιάς!

Ο μέσος Συριζαίος είναι υπέρ της ΕΕ και πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και όχι να διαλυθεί. Ωστόσο, μόλις 1 στους 3 συριζαίους πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε., ενώ 2 στους 3 τη θεωρούν συνυπεύθυνη με τις ελληνικές κυβερνήσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας

Η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση, ενώ δείχνει επιφυλακτική στα «παραδοσιακά» ΜΜΕ. Όπως προκύπτει από την έρευνα, εμπιστεύεται και επιλέγει για την ενημέρωσή της την Αυγή, το left.gr και τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».