«Στόχος είναι να προωθήσουμε με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων, των αποφάσεων που έχουμε λάβει, ώστε κανένα νοικοκυριό στην Ελλάδα να μην μείνει χωρίς ρεύμα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο στην Ελλάδα» και μίλησε για ριζικά μέτρα όπου «όλοι όσοι θα ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, πέραν των όσων είναι ήδη εντεταγμένοι, θα έχουν την καλύτερη δυνατή μεταχείριση από τη ΔΕΗ ώστε ποτέ να μην υπάρχει διακοπή ρεύματος στην πραγματικότητα για αυτούς».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο αυτό θα ισχύει και για όσους δεν έχουν πάει στο κοινωνικό τιμολόγιο αλλά «είναι γραμμένοι στους κ��ταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων και των ενοριών».

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα παρέχεται έκπτωση που θα φτάνει μέχρι και το 70% στις κοινωνικές δομές-ενορίες που προσφέρουν συσσίτια, δομές του Υπουργείου Πρόνοιας και των Δήμων.

«Η ενεργειακή φτώχεια είναι μια μεγάλη απειλή για όλη την Ευρώπη. Πενήντα εκ. άνθρωποι κινδυνεύουν στην Ευρώπη από ενεργειακή φτώχεια» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.