Τα σενάρια που έδιναν και έπαιρναν τις τελευταίες ώρες για τους φόβους των ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με την σκληρή στάση του Σαμαρά και την επιστροφή του στις αντιμνημονιακές εποχές επαληθεύτηκαν. Με αφορμή την αδιάλλακτη στάση της τρόικας για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αλλά με όπλο τον πλεονασματικό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση μετά από μια πολύωρη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι υπουργοί αλλά και ο Ε. Βενιζέλος αποφάσισε να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αποκάλυψη: στο Μαξίμου εκτάκτως ο Λαφαζάνης

Όπως αποκάλυψαν στο star.gr υπουργοί που συμμετείχαν στην σύσκεψη, ο πρωθυπουργός ζήτησε να κληθεί άμεσα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος είναι γνωστός για τις θέσεις του σχετικά με την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να παραστεί , αλλά σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, του τηλεφώνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και του αποκάλυψε πως θα γίνει άμεσα ανασχηματισμός και θα απομακρυνθούν οι μνημονιακοί υπουργοί. Μάλιστα ο κύριος Σαμαράς άφησε να εννοηθεί ότι θα αναλάβει την θέση του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος επιστρέφει εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες.

Εντολή πρωθυπουργού: Γιάννη γύρνα αμέσως. Χωρίς εκπρόσωπο στο eurogroup η χώρα μας – όλα στον αέρα

Με εντολή του Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Οικονομικών επιστρέφει από τις Βρυξέλλες προτού καν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση. Στις αντιρρήσεις του κυρίου Στουρνάρα ο πρωθυπουργός, έδωσε το ακουστικό στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος άγνωστο πως τον έπεισε να επιστρέψει αμέσως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι του είπε κάτι για την σύνταξη της μητέρας του. Πάντως ο υπουργός μπήκε στη επόμενη πτήση.

Όλα πλέον είναι ανοιχτά και με δεδομένο το plan β που εξετάζει το μέγαρο μαξίμου, θα ανακοινωθεί σε λίγο διάγγελμα του πρωθυπουργού και του κυρίου Αλαβάνου.

Γ.Κ

Σημείωση : με ένα troll (όπως αυτό) η ζωή φαντάζει διαφορετική!