Η ΔΕΗ... χαρίζει ρεύμα!

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στο Mega, θα παρέχεται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου τις ημέρες με έντονη αιθαλομίχλη.

Ειδικότερα, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση των τζακιών, για τις ημέρες που θα καταγραφούν υπερβάσεις αιωρουμένων σωματιδίων από 150 mg/m3, η ΔΕΗ δε θα χρεώνει ηλεκτρικό ρεύμα σε διπλάσιο αριθμό ημερών. Δηλαδή, εάν έχουμε αιθαλομίχλη για 5 ημέρες, στον λογαριασμό που θα μας έρθει θα μας έχει αφαιρεθεί η χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος για 10 ημέρες!

Παράλληλα, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Έλληνες: «Η εντολή που δόθηκε είναι να μην κόβεται το ρεύμα, σίγουρα για τους επόμενους πολύ δύσκολους μήνες. Υπάρχουν περιπτώσεις ρευματοκλοπών, ζητάμε και τη συνδρομή των Δήμων να βλέπουμε αυτές τις περιπτώσεις και να παρεμβαίνουμε πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Θα επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και δεν μπορούν να πληρώσουν».

Τέλος, ο κ. Μανιάτης εξήγησε ότι θα δίνεται «ηλεκτρικό ρεύμα με πολύ μεγάλη έκπτωση έως 70% σε όλες τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, των δήμων και της κοινωνίας των πολιτών. Εκτιμούμε ότι πρέπε�� να είναι πάνω από 2.000-3.000 αυτές οι δομές».