Τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς εντείνει η πρώτη ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιεί η «Κίνηση των 58» στις 7 το απόγευμα στο Ακροπόλ.

Η εκδήλωση, στην οποία ως συνδιοργανωτές εμφανίζονται και πέντε ανεξάρτητες πολιτικές κινήσεις (Δυναμική Ελλάδα, Νέοι Μεταρρυθμιστές, «Μπροστά!», Πολιτεία 2012 και Πρωτοβουλία Β), αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την ενοποίηση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και φαίνεται ότι τυγχάνει μεγάλης αποδοχής.

Στην εκδήλωση θα δώσει το παρών τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο τέως υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρώην υπουργοί και βουλευτές, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δήμαρχοι, γνωστά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, του επιστημονικού και του επαγγελματικού κόσμου.

Ο Γιάννης Βούλγαρης των «58» θα αναγγείλει την Ιδρυτική Συνέλευση της Κίνησης (πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο), η οποία φιλοδοξεί ενόψει ευρωεκλογών να συσπειρώσει σε κοινό ψηφοδέλτιο τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Ενδεικτικό, πάντως, της σημασίας που δίνεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την πρωτοβουλία των «58» είναι το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Χάνες Σβόμποντα και ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς θα απευθύνουν χαιρετισμό με μαγνητοσκοπημένα μηνύματα.