Κρίσιμες θα είναι οι εξελίξεις για την Παιδεία και Υγεία την εβδομάδα που έρχεται, στα δύο μεγάλα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση (μαζί με το γενικότερο ζήτημα της οικονομίας φυσικά).

Στην Παιδεία, αύριο το πρωί ανοίγει πάλι το ΕΜΠ, ύστερα από πολυήμερη διακοπή μαθημάτων, ενώ η προσοχή στρέφεται στη συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ο��οίοι έχουν πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είναι πλέον πιθανό να αποφασίσουν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αύριο επίσης καλείται να καταθέσει στην Εισαγγελία ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, σαν ύποπτος παράβασης καθήκοντος, ύστερα από σχετική αναφορά του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Και στο μέτωπο της Υγείας αναμένονται εξελίξεις από αύριο, με τη συνεδρίαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, τους οποίους έχει προσκαλέσει να παραστούν την Τετάρτη στη συζήτηση που θα γίνουν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θα έχει στα χέρια του την ίδια ημέρα το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης. Πρακτικά όμως αυτό σημαίνει ότι πριν την Τετάρτη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.