«Ορισμένες διαμαρτυρίες είναι δικαιολογημένες, άλλες όμως όχι» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, κατά την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Κάθε καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική την δέχομαι και την λαμβάνω υπόψη απορρίπτω το είδος της κριτικής που δεν λαμβάνει υπόψη την δημοσιονομική στενότητας της χώρας» πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα, απαντώντας ουσιαστικά στην κριτική που δέχεται όχι μόνο από βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Πρόσθεσε αιχμηρά ότι ο ίδιος δεν είναι καλός στην επικοινωνία, διότι είναι διαφορετική η δουλειά του.

Για την κριτική που δέχεται επίσης, ο υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι «κατανοεί την αντίφαση» ανάμεσα στους δημοσιονομικούς δείκτες και τη ζωή των πολιτών, αλλά επισήμανε ότι πρώτα βελτιώνονται οι οικονομικοί δείκτες και μετά θα ακολουθήσει η βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Σχετικά με την κριτική για την υπερφορολόγηση στην Ελλάδα απάντησε ότι «η σύγκριση με το μέσο όρο της ευρωζώνης δείχνει ότι κάποιοι πληρώνουν παραπάνω και κάποιοι άλλοι λιγότερο και ότι συνολικά η παλάντζα κλείνει υπέρ των δεύτερων» και παραδέχθηκε: «Αυτό αποτελεί μεγάλη κοινωνική αδικία δεκαετιών. Η άρση της αποτελεί στοίχημα για το Υπουργείο και προσωπικά εμένα».

Για την φορολογική πολιτική το 2014 ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών από το πρώ��ο ευρώ, πλήρες ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, εγκατάσταση συστήματος εκροών εισροών και GPS για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ακτίνες Χ στα τελωνεία, διακρατικές συμφωνίες για όσους φυγαδεύουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό κ.α.

Ο υπουργός Οικονομικών άσκησε κριτική και στα όσα πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. «Δεν ξέρω αν συνειδητοποίησε τι έκανε. Όσο ξεδιπλώνει το σχέδιό του αναδεικνύεται ένα εφιαλτικό σενάριο. Είπε για κούρεμα δανείων. Αυτό κοστίζει 20 δις», τόνισε, ενώ απάντησε και για την στήριξη της ανάπτυξης στους συνεταιρισμούς: «δεν θυμάται, δεν έχει εμπειρία ποιοι έριξαν την Αγροτική έξω;». «Έγινε μάντης κακών με ολέθριες συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες, αν το σχέδιο αυτό ποτέ εφαρμοστεί», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.