Αμφίπλευρη κριτική άσκησε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού, όπως προηγουμένως έπραξε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα.

Ο κ. Κουβέλης άσκησε κριτική χαρακτηριστικά στο “success story” από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως και στις υποσχέσεις και στην τακτική πόλωσης, όπως υποστήριξε, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη αισιοδοξίας. Αλλά υπάρχει κίνδυνος αυτοπαγίδευσης της κυβέρνησης σε μία αναντιστοιχία με την πραγματικότητα» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Όπως πρόσθεσε «δεν υπάρχει κανένα μοντέλο που να προβλέπει τόσο μεγάλη μείωση της κατανάλωσης και να καταλήγει σε αύξηση του ΑΕΠ».

Άσκησε όμως κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επενδύει στη διαιώνιση της κρίσης και όχι στην αντιμετώπισή της, μία πολιτική που ταλαντεύεται και υπόσχεται εύκολες λύσεις, που βασίζεται σε τεχνικές πόλωσης και λογικές του τύπου ή εμείς ή αυτοί».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι υπάρχει άλλη επιλογή και αυτή είναι η αναδιαπραγμάτευση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την αντικατάστασή του από ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη.