Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα , μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, κατηγορώντας και τα δύο κόμματα ότι «θέλουν τον λαό κομπάρσο».

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στο ζήτημα της θέρμανσης, λέγοντας ότι «στερούν τον λαό από τη θέρμανσή του», αλλά πρόσθεσε : «Δεν θέλω να δημαγωγήσω,αυτά τα δάκρυα για την καημένη τη Σάρα στη Βουλή εμένα δεν μου πάνε».

Κατηγορώντας επίσης τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» επισήμανε ότι «είτε έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ είτε κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, οι αποφάσεις θα παίρνονται από τις Βρυξέλλες» και πρόσθεσε ότι για τον ίδιο λόγο «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει καμία, μα καμία, κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας, η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε: «Βλέπετε την αστική τάξη της χώρας να είναι πανικοβλημένη για το ενδεχόμενο να πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ; Μόνο το 1980 συνέβη αυτό, λόγω των συνθημάτων τότε του ΠΑΣΟΚ».

Τον ΣΥΡΙΖΑ επίσης τον χαρακτήρισε «πολύφερνη νύφη» και ζήτησε από τον λαό να μείνει μακριά από φοβίες. «Ούτε φοβίες προς τη ΝΔ ούτε φοβίες προς τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει τις επισκέψεις και τις αναφορές Α. Τσίπρα στις ΗΠΑ. «Έχουν γίνει πολύ της μόδας οι ΗΠΑ. Φτάσαμε τώρα να εκθειάζουμε στον Ρούσβελτ» ανέφερε υπαινικτικά.

Σχολιάζοντας ακόμη τις αναφορές στο μνημόνιο ανέφερε: « Το Μνημόνιο έχει ξεπεραστεί. Δεν χρειάζεται πλέον το Μνημόνιο. Με βάση αυτό μπορεί να πει κανείς ότι το σχίζει».