Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του Πρωθυπουργού και με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014.

Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους απόψε στη Βουλή, με το θέμα των πλειστηριασμών, τον φόρο ακινήτων και τις εξελίξεις σε υγεία, παιδεία να βρίσκονται στο κάδρο της αντιπαράθεσης.

Mάλιστα όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr, o Aντώνης Σαμαράς, σε μία προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των βουλευτών εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας είχε συνομιλία με βουλευτές του κόμματός του και κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο καφενείο της Βουλής.

«Το κλίμα έξω είναι πολύ καλό και έχει αλλάξει για τη χώρα μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι εταίροι αντιλαμβάνονται τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών». Κατά τον ίδιο πάντως το μείζον θέμα είναι η ανεργία, αλλά προσδοκά ότι «στους οδικούς άξονες θα υπάρχει πολλαπλασιαστικό όφελος�� για την αντιμετώπισή της».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι κύρια προτεραιότητα με το πλεόνασμα είναι η αποκατάσταση των αδικιών σε ένστολους, δικαστικούς και χαμηλοσυνταξιούχους