Κατάπτυστο, παράνομο και απαράδεκτο χαρακτ��ρισε τον Προϋπολογισμό του 2014 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρης, εφόσον θεσπίζονται νέες κρατήσεις για τους τριτέκνους και τους πολυτέκνους.

«Το μείζον πρόβλημα δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί αλλά η υπογεννητικότης. Σε λίγες δεκαετίες οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στη χώρα μας. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος και μόνο ο εθνικός σχεδιασμός της Χρυσής Αυγής μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, υπάρχουν ανεξάντλητα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ελληνική ΑΟΖ, με τα οποία η Ελλάδα μπορεί να λύσει το οικονομικό της πρόβλημα και να εξασφαλίσει ενεργειακή αυτάρκεια στην Ευρώπη.

Διαπιστώνοντας μείωση των εξοπλισμών, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αδυνατίζει την προστασία του εθνικού αυτού πλούτου.

Σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής, ο βουλευτής αντιτάχθηκε στη μείωση κάθε κοινωνικής παροχής, ζητώντας μάλιστα να χαριστούν τα αγροτικά χρέη, «κατά το παράδειγμα της στρατιωτικής κυβέρνησης της 21ης Απριλίου». Κατά τον κ. Κασιδιάρη, τα ποσά για κοινωνική πολιτική, μπορούν να βρεθούν μέσω στροφής στον εθνικό πλούτο και εμπορικών συμφωνιών με τη Ρωσία, που θα επεκταθούν σε συμφωνίες αμυντικές και κυρίως ενεργειακές.

Τέλος, ο κ. Κασιδιάρης, ανέφερε πως «στο εθνικό κράτος της Χρυσής Αυγής, το ερώτημα "ευρώ ή δραχμή" θα απαντηθεί με δημοψήφισμα» και επανέφερε την πρότασή του για μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης στα 1899 ευρώ.