​«Βγήκαν όπλα» στην συγκυβέρνηση με αφορμή την δήλωση που έκανε χθες στην Βουλή ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος πως «ο προϋπολογισμός για το υπουργείο του το 2014 είναι μειωμένος κατά 52,2% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2009».

«Αν όμως εμείς τα καταφέρουμε σήμερα με τον μισό προϋπολογισμό, τότε τι γινόταν στο υπουργείο την προηγούμενη δεκαετία;» διερωτήθηκε με νόημα, προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του κ.Βαρεμένου.

Αν και υπουργός Άμυνας το 2009 ήταν ο νυν πρώην πρόεδρος της βουλής Β.Μεϊμαράκης, ο κ.Αβραμόπουλος δεν αναφέρθηκε σε ονόματα αλλά οι αιχμές που άφησε για τους προκατόχους του βρέθηκαν στο στόχαστρο του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρεμένου, ο οποίος μιλώντας σήμερα στο κοινοβούλιο κατά την διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού, διερωτήθηκε «Σε ποιον απευθυνόταν ο κ. Αβραμόπουλος; Στην παράταξή του; Στον συνεταίρο του τον κ. Βενιζέλο; Σε ποιον;»

Ο ίδιος ο κ.Μεϊμαράκης πάντως θεωρεί πως ο κ.Αβραμόπουλος δεν αναφέρονταν σε αυτόν, ενώ από το περιβάλλον του προέδρου της βουλής διαμηνύουν πως «από το 2006 που ξεκίνησε έως και το 2009 που ολοκληρώθηκε η θητεία του κ.Μειμαράκη ως υπουργού Άμυνας δεν έγινε καμία παραγγελία στο υπουργείο Άμυνας».

Το ΠΑΣΟΚ όμως ��δείχνει» Μειμαράκη! Πιο συγκεκριμένα, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν πως οι δηλώσεις του κ.Αβραμόπουλου δεν αφορούν τον κ.Βενιζέλο αλλά τον νυν πρόεδρο της βουλής Β.Μεϊμαράκη, τονίζοντας πως κατά την διάρκεια της θητείας του κ.Βενιζέλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχαν ήδη ξεκινήσει οι περικοπές. Μάλιστα το περιβάλλον του κ.Βενιζέλου τονίζει πως το ποσοστό που αναφέρει ο κ.Αβραμόπουλος ήταν ίδιο με το ποσοστό των περικοπών που έγιναν κατά την διάρκεια της θητείας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Το πότε θα σταματήσει το σπασμένο τηλέφωνο, οι αιχμές και τα υπονοούμενα για τις σπατάλες στο υπουργείο Άμυνας εξαρτάται μόνο από τον κ.Αβραμόπουλο, καθώς μόνο αυτός ξέρει ποιον από τους προκατόχους του σκεφτόταν όταν μίλαγε για τις δαπάνες του υπουργείου.