Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του ΙΚΑ που επεκτείνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους, ζητά με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

​"Με πολιτικές μικρότητες και παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο η Κυβέρνηση αυξάνει εν μια νυκτί τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Με μια απαράδεκτη και άνευ προηγουμένου εγκύκλιο την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέες δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό, καταργεί την ενότητα της ασφαλιστικής συνέχειας και αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από 5 έως 12 χρόνια για χιλιάδες ασφαλισμένους" τονίζει στην ανακοίνωση της.

«Αν η Κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί με μια εν κρυπτώ εγκύκλιο να παραβιάζει βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα της διαδοχικής ασφάλισης είναι βαθιά νυχτωμένη» αναφέρει η ΓΣΕΕ, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση «πως δεν πρόκειται να δεχτεί καμιά περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσει τη μάχη για να μπει φραγμός στην ανάλγητη και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης»

«Αν η Κυβέρνηση επιμένει να σπέρνει ανέμους να είναι έτοιμη να θερίσει και θύελλες» καταλήγει η ανακοίνωση.