​Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Αποχαιρετούμε, σήμερα, μαζί με ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα, τον ήρωα που έγραψε μοναδικές σελίδες στη νεότερη Ιστορίας της. Το σύμβολο των αγώνων για ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα και ελευθερία, σε έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως οι «Έλληνες θα τιμούμε για πάντα τη μνήμη» αυτού του «ιδεολόγου αγωνιστή ενάντια στη βία, το απαρτχάιντ και σε κάθε μορφής ρατσισμό».

Βενιζέλος: «Εμβληματική φυσιογνωμία ο Νέλσον Μαντέλα»

«Σύμβολο του διαρκούς αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα και ελευθερία» χαρακτήρισε τον Νέλσον Μαντέλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Ο Νέλσον Μαντέλα είχε το προνόμιο να περάσει στο χώρο της παγκόσμιας ιστορίας, εδώ και πολλά χρόνια, ως εμβληματική φυσιογνωμία του οικουμενικού αγώνα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος με αφορμή τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής.

«Το όνομα και η εικόνα του ας ευχηθούμε να λειτουργούν πάντα ως σημείο αναφοράς με ουσιαστικό θεσμικό και κοινωνικό περιεχόμενο», πρόσθεσε.