​Σε ατομικό επίπεδο και από τις κατά τόπους υπηρεσίες θα εξετάζονται οι περιπτώσεις πολιτών που διαμένουν σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό και δεν έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Η σχετική εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, με την συμμετοχή της πολιτικής του ηγεσίας και των εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προταθεί η σύσταση επιτροπών ανά δήμο.

Σε αυτήν θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος ή εκπρόσωπός του, ο προϊστάμενος του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ και εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρόνοιας της Περιφέρειας, και αντικείμενό της θα είναι η χορήγηση δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε πολίτες που διαβιούν σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό.

Όπως αναφέρουν πάντως πηγές του υπουργείου, δεν πρόκειται να γίνουν διακρίσεις εθνικότητας (εξυπακούεται ότι θα εξεταστούν και οι περιπτώσεις μεταναστών) προκειμένου να επιτραπεί η ηλεκτροδότηση.

Τέλος να σημειωθεί ότι υπογράφει σήμερα ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, την απόφαση με την οποία θα χορηγείται έκπτωση 70% στις προνοιακές δομές, ιδρύματα κλπ που παρέχουν συσσίτια ή άλλες υπηρεσίες σε ομάδες του πληθυσμού.