Πρώτη ανάρτηση: 06/12/2013 00:58

Περισσότερο και από τον… Άγιο Βασίλη περιμένουν οι εργαζόμενοι το δώρο των Χριστουγέννων και το star.gr σου παρουσιάζει ποιοί το δικαιούται αλλά και τι ποσό θα λάβουν!

Οι δικαιούχοι

Δώρο Χριστουγέννων παίρνουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί του Δημοσίου και συνταξιούχοι όλων των ταμείων ΔΕΝ λαμβάνουν πλέον δώρο Χριστουγέννων.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, εξαίρεση αποτελούν οι άνεργοι που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα λάβουν το δώρο μεταξύ 16 και 23 Δεκεμβρίου.

Πόσα χρήματα και πότε καταβάλλονται

Το δώρο καταβάλλεται μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου και 21ης Δεκεμβρίου, ανάλογα με τον προγραμματισμό και τη ρευστότητα της επιχείρησης.

Σε γενικές γραμμές, το ποσό ισούται με έναν ολόκληρο μισθό, εφόσον ο εργαζόμενος έχει προσληφθεί πριν από την 1η Μάιου του έτους. Αν η πρόσληψη έγινε οποιαδήποτε στιγμή μετά από αυτήν την ημερομηνία, το δώρο καταβάλλεται με ημερολογιακή αναλογία.

Αν θέλετε να υπολογίσετε επακριβώς το ποσό που θα πάρετε, ρίξτε μια ματιά στους πίνακες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η ΓΣΕΕ. Για να βρείτε το ποσό, πηγαίνετε στη στήλη με τις μέρες εργασίας, βρείτε πόσες έχετε εργαστ��ί και πολλαπλασιάστε τον συντελεστή μισθού με τον τρέχοντα μισθό σας.