Μπαράζ προειδοποιήσεων προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και στον Γ.Στουρνάρα να μην προχωρήσει σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας , ούτε όμως σε νέα μέτρα υπερφορολόγησης των πολιτών με σημείο αιχμής τον φόρο στα ακίνητα, έχουμε σήμερα τρίτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος ζήτησε να σταματήσει κάθε συζήτηση για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, να δοθεί νέα παράταση από έξι έως δώδεκα μήνες και στο διάστημα αυτό να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Στο ίδιο μήκος και ο Προκόπης Παυλόπουλος της ΝΔ, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν είναι νοητή η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ξεκαθαρίζοντας πως θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό αλλά όχι άλλα φορολογικά μέτρα που θίγουν το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών.

Δριμεία κριτική στον κ.Στουρνάρα άσκησε και ο κ.Α.Ψυχάρης, ο οποίος με αφορμή την δήλωση του υπουργού Οικονομικών πως δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα, τόνισε πως «οι τίμιοι μισθωτοί υπερφορολογούνται στην χώρα μας» και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να κοιτάξει καλύτερα τα στοιχεία !

«Αν κοιτάξει όλα τα στοι��ειά θα διαπιστώσει ότι σφάλει. Αντί να λέει τέτοιες θεωρίες, να φέρει ένα δίκαιο φορολογικό για το 2014» είπε με νόημα ο κ.Α.Ψυχάρης

Εντύπωση προκάλεσε και η ομιλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου, ο οποίος είπε ότι πρέπει να εξεταστεί, σε μια λογική προσέγγιση, από την κυβέρνηση, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση ενός ακόμη έτους στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο κ. Ντόλιος είπε ακόμη ότι είναι θετική η πρόβλεψη της τροπολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια να μην περάσουν σε distress funds.