Τα ενεργειακά θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής σύ��κεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, ενέργειας εν όψει και της επίσκεψης την Παρασκευή στην Αθήνα του αρμόδιου ευρωπαίου επίτροπου Γκίντερ Έτινγκερ.

Παρόντες στην συνάντηση θα είναι και οι υπουργοί Ανάπτυξης και ΠΕΚΑ Κωστής Χατζηδάκης και Γιάννης Μανιάτης αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, η επενδυτική άπνοια στον συγκεκριμένο τομέα προβληματίζει την κυβέρνηση, υπό το βάρος και του πρόσφατου άδοξου τέλους του δεύτερου διαγωνισμού για τις τρεις νέες Επιχειρήσεις Παροχής Αερίου (ΕΠΑ).

Στις αυριανές επαφές του κ. Έτινγκερ θα τεθούν επί τάπητος η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων (στο μέτωπο αυτό ξεχωρίζει η πώληση της ΔΕΗ), οι εξελίξεις στο θέμα των υδρογονανθράκων και οι αλλαγές στις αγορές ηλεκτρισμού - φυσικού αερίου.

Εκτός από τα ενεργειακά, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να συζητήσουν και για τις εκκρεμότητες στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, δεδομένου ότι ο Πρωθυπουργός φέρεται να επιστρέφει ικανοποιημένος από τις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζουμε πως οι πλειστηριασμοί και οι ομαδικές απολύσεις είναι τα κυριότερα αγκάθια στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.