«Η χώρα θα ξαναβρεί και το βηματισμό και τον προσανατολισμό της» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την τελετή εορτασμού της προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι προϋπόθεση είναι «να μην αφήσουμε τίποτα να διασαλεύσει την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα του λαού μας». Για τον ίδιο λόγο ανέφερε ότι «πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί: Ο λόγος που αρθρώνουμε, οι πράξεις μας, οι ενέργειές μας, οι σκέψεις μας, να έχουν ως βασική τους αρχή τη διασφάλιση και την ενίσχυση της εθνικής μας ενότητας».

Κατά τη διάρκεια επίσης του χαιρετισμού του, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα αφήσουμε πίσω σαν κακή ανάμνηση τα όσα ζούμε αυτόν τον καιρό και θα φροντίσουμε άμεσα -και αυτό συνιστά μία δέσμευση- να αποκατασταθούν όλες αυτές οι αδικίες που έχουν γίνει, και για εκείνους που υπηρετούν, αλλά και για το άλλο σημαντικό κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων, που ποτέ δεν θεώρησα ότι είναι εκτός στρατεύματος αλλά "σε κάποια στιγμή αφυπηρέτησαν"».