Μπορεί ο κ. Τζαμτζής να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για βουλευτές που έχουν κάνει το «σκ@τό τους παξιμάδι» λόγω οικονομικής στενότητας ωστόσο τα μηνύματα από τη Βουλή… λένε άλλα.
Για μία μόλις ημέρα, τη χθεσινή, 148 βουλευτές θα μοιραστούν πέρα της μηνιαίας αποζημίωσης τους το κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο ποσό των 18.600 ευρώ!
Αυτά είναι τα χρήματα που αντιστοιχούν σε πέντε συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών που πραγματοποιήθηκα�� χθες, δεδομένου αφενός ότι το επίδομα συμμετοχής στις επιτροπές είναι 75 ευρώ για κάθε άτομο και κάθε συνεδρίαση και αφετέρου ότι υπάρχουν βουλευτές-μέλη ταυτόχρονα σε δύο (ή και τρεις) διαφορετικές επιτροπές!
Τυχεροί «διπλοθεσίτες» για τη χθεσινή ημέρα ήταν οι γαλάζιοι (Ελ. Αυγενάκης, Γ. Κοντογιάννης, Ε. Κωνσταντινίδης, Ι.Πλακιωτάκης, Δ.Τσουμάνης, στις επιτροπές Παραγωγής –Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Γιακουμάτος και Ε. Μπασιάκος , Δημ. Διοικητικής και Κοινωνικών Υποθέσεων), μία από τον ΣΥΡΙΖΑ (Ευαγγελία Αμανατίδου στις Επ. Παραγωγής-Εμπορίου και Κοινωνικών), δύο από το ΠΑΣΟΚ (Κ. Τριαντάφυλλος και Γ. Ντόλιος στις Επ. Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων) και ένας από την Χ.Α. (Δ. Κουτσούκης στις Επ. Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων).
Εξ αυτών, περισσότερο «τυχεροί» μπορεί να χαρακτηριστούν οι βουλευτές-μέλη της Επ. Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς έγιναν τρεις συνεδριάσεις, δηλαδή 225 ευρώ μέσα σε μία ημέρα μόνο από τις επιτροπές…
Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο πρόεδρος της Βουλής είχε πει πως όχι μόνον οι πάγιες αποδοχές, αλλά και τα επιδόματα (όπως αυτό της συμμετοχής σε επιτροπές) δεν καταβάλλονται «με το ζόρι» και πως όποιος επιθυμεί μπορεί να παραιτηθεί των χρημάτων αυτώ��.