Την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στη διαθεσιμότητα των γιατρών εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης κατά την ��υνάντησή του με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ΙΣΑ).

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μαζί με τον Μ. Ζαχαριάδη, μέλος του Τομέα Υγείας του κόμματος συναντήθηκαν με τους Γ. Πατούλη και τον Στ. Τσούκαλο πρόεδρο και γραμματεία αντίστοιχα του ΙΣΑ. Στη συνάντηση ήταν και τα μέλη του ΙΣΑ, Ν. Μπατάκης, Φ. Πατσουράκος και Γ. Μαρίνος.

Οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ εξέθεσαν επίσης τα προβλήματα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), των δημόσιων νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας που σχετίζονται με την μεταρρύθμιση του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την υποστήριξή του για ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας με ενιαίες εργασιακές σχέσεις. Η εφαρμογή αυτού του συστήματος προφανώς θα απαιτήσει μεταβατικές ρυθμίσεις που θα απορρέουν από διάλογο στον οποίο ο Ιατρικός Σύλλογος θα πρέπει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Επίσης τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η ΔΗΜΑΡ είναι εναντίον της διαθεσιμότητας των γιατρών και κατά μείζονα λόγο εναντίον των απολύσεων.