Για τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει στην ελληνική οικονομία η επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομών αναφέρθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής, Όλι Ρεν.

«Λάβαμε την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν είναι μόνο πολιτική, είναι προπαντός οικονομική, καθώς τα έργα των αυτοκινητοδρόμων χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο από τους Ευρωπαϊκούς πόρους: ΕΤΠΑ, Ταμείο Συνοχής και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αυτό δεν ήταν προφανές πριν ένα χρόνο» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Χορστ Ράιχενμπαχ αναφέροντας ότι «υπήρξε ο καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία διψάει για επενδύσεις και υπογράμμισε ότι «αυτή τη φορά είμαστε στην αφετηρία με μπουλντόζες και καύσιμα».

«Θα δουλέψουν και οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μικρές, μα πάνω απ΄ όλα δημιουργούνται δουλειές για τους συμπολίτες μας. Το σήμα εμπιστοσύνης που λάβαμε σήμερα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, που κάνουν θυσίες για αυτό τον τόπο. Το σήμα εμπιστοσύνης είναι απάντηση στις Kασσάνδρες ντόπιες και ξένες, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να ανατρέψουν τις προσπάθειες μας για επανεκκίνηση της οικονομίας και των επενδύσεων» κατέληξε ο υπουργός.

Από τον πλευρά του ο Όλι Ρεν σημείωσε πως «τα έργα στους μεγά��ους οδικούς άξονες της Ελλάδας θα έχουν άμεση επίπτωση στη δημιουργία θέσεων εργασίας» και ξεκαθάρισε πως η ΕΕ «συνεχίζει να εργάζεται σκληρά, στηρίζοντας τις ελληνικές προσπάθειες και βοηθώντας τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση».