​Αποφασισμένος να μην υπογράψει χαρτί που να εξαιρεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εγώ χαρτί που θα υπογράψω για να πω ο τάδε εξαιρείται του νόμου δεν υπάρχει περίπτωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, τονίζοντας την απροθυμία των γιατρών για την εξεύρεση λύσης .

«Εμείς προτείναμε έναν μήνα μορατόριουμ. Η απάντηση είναι όχι και, μάλιστα, τους ζητήσαμε ως ένδειξη καλής θέλησης εκ μέρους τους, να μας δώσουν γιατρούς μόνο για τα ΚΕΠΑ, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις Επιτροπές του υπουργείου Εργασίας και αρνήθηκαν να τους αφήσουν να πάνε στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Δεν είχαν την ευαισθησία να πούνε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας δεν πειράζει, δεν θα ηττηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, αν άφηναν πέντε γιατρούς την ημέρα να πηγαίνουν εκεί, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος στις ουρές. Σας πληροφορώ ότι ούτε αυτό δεν δέχτηκαν» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γ.Παπαδάκη.

«Αν συνεχιστεί η απεργία το υπουργείο θα βρει τη λύση», ξεκαθάρισε ο κ.Γεωργιάδης.

Ο υπουργός τόνισε μάλιστα ότι οι προτάσεις του υπουργείου είχαν ως προϋπόθεση να λυθεί η απεργία, οπότε δεν ισχύουν οι προτάσεις.