​Ανάμεσα στους 100 κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές είναι ο Αλέξης Τσίπρας για τους αναγνώστες του Αμερικανικού περιοδικού Foreign Policy.

imagesFZRUPIR8.jpg

Μετά από ψηφοφορία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι ανάμεσα στις 100 προσωπικότητες που επηρεάζουν τα παγκόσμια δρώμενα σε διάφορα πεδία.

Όπως φαίνεται από το εξώφυλλο του περιοδικού, το οποίο έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, ο Αλέξης Τσίπρας είναι από ότι φαίνεται στην ομάδα των "Αμφισβητιών" μαζί με μια ετερόκλητη παρέα που συμπεριλαμβάνει τον αρχηγό και ευρωβουλευτή του ευρωσκεπτικιστικού και δεξιού UKIP Νάιτζελ Φαράζ, μέχρι τον αναρχικό ανθρωπολόγο και ακτιβιστή του Occupy Wall Street, Ντέιβιντ Γκρέιμπερ, μέχρι τους τρεις νεαρούς οικονομολόγους που κατέρριψαν την θεωρία του Ρόγκοφ περί σύνδεσης της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής με την ανάπτυξη.

Σε άλλες κατηγορίες συμπεριλαμβάνονται από την Άντζελα Μέρκελ και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, την ομάδα που διαχειρίστηκε την αποστολή και την παρακολούθηση των οχημάτων εξερεύνησης του πλανήτη Άρη, αλλά και τoν Γκλεν Γκρίνγουαλντ που μετέφερε τις αποκαλύψεις του Σνοούντεντ στον Γκάρντιαν.

untitled.png

Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως το ίδιο περιοδικό είχε κατατάξει στην λίστα των κορυφαίων διανοητών και τον πρώην πρωθυπουργό Γ.Α. Παπανδρέου, του οποίου η σκέψη μας οδήγησε στο μνημόνιο και το ΔΝΤ!