Τη δυνατότητα να κάνουν συμφέρουσες αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα με προσφορές και εκπτώσεις που θα κυμαίνονται από 20% έως 50% έχουν από σήμερα και έως την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου οι καταναλωτές.
Ο λόγος; Ξεκίνησε από ��ήμερα η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την οργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GRECA.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο υφυπουργός Αθανάσιος Σκορδάς σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περ��θώρια ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η συνεισφορά του στη διαμόρφωση του ΑΕΠ ανέρχεται μόλις λίγο πάνω από το 1%, όταν ο μέσος όρος άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κινείται στο 4%,ε με τον πανευρωπαϊκό τζίρο να ανέρχεται στα 350 δισ. ευρώ ετησίως!
Ο κ. Σκορδάς σημείωσε ότι το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται με ρυθμούς 50% κάθε χρόνο και πρόσθεσε ότι έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις, ενώ 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, έχουν κάνει μία ηλεκτρονική συναλλαγή.
Τέλος, αναφέρθηκε και στην ηλεκτρονικοποίηση των δημοσίων συμβάσεων με τις οποίες θα κερδίσουμε σε διαφάνεια, κόστος και χρόνο.