​Νέα έκκληση στους γιατρούς να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κρατούν εγκλωβισμένους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με το αίτημα να εξαιρεθούν κατ' ουσία από την διαδικασία της κινητικότητας στην οποία έχουν ενταχθεί όλοι οι εργαζόμενοι και να σταματήσουν την απεργία απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ.Γεωργιάδης, επανέλαβε την χθεσινή δέσμευση που έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR πως εφόσον λήξει η απεργία και προσέλθουν στην εργασία τους για ένα μήνα δεν θα υπάρξει καμία κινητικότητα ή διαθεσιμότητα.

«Δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός, προϋπόθεση είναι να λήξει η απεργία, στην αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να βρω άλλες λύσεις» προειδοποίησε ο υπουργός

Ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε επίσης ότι για το σχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία έχει ενημερωθεί από την αρχή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ χαρακτήρισε θεμιτές τις όποιες μεμονωμένες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν ασκώ προσωπική πολιτική δεν έχει να κάνει με το αν θα υπαναχωρήσει ο υπουργός, δεν θα υπαναχωρήσει η κυβέρνηση. Δεν θα πέσει η κυβέρνηση το τελευταίο που θα χρειαζόταν η χώρα είναι πολιτική αστάθεια όταν αρχίζει να ανακάμπτει» τόνισε.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα που να διαφωνεί για τη μεταρρύθμιση, μπορεί κάποιοι να βρίσκουν διαφωνίες για στήσουν καβγά, αλλά δεν είναι ωρα για καβγάδες γιατί η μεταρρύθμιση είναι σημαντική.

Οι γιατροί επιμένουν πάντως στις κινητοποιήσεις τους και στις 11 έχουν προγραμματίσει συγκέντρ��ση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στα γραφεία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στο ίδιο μήκος ήταν και οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας στην πρωινή εκπομπή του Mega. Ο κ.Γεωργιάδης επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξει αιφνίδιος θάνατος του ΕΟΠΥΥ, καλώντας για ακόμη μια φορά τους γιατρούς να λήξουν την απεργία .