Συνάντηση είχε σήμερα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, με το Προεδρείο της Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών, στο πλαίσιο προετοιμασίας της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου.

Η υφυπουργός παρουσίασε την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης και τη συνεργασία της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ, για την άρση των διοικητικών βαρών και την πάταξη της γραφειοκρατίας, σε 13 τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.

«Η ελληνική πλευρά έχει ικανοποιήσει τους ποσοτικούς στόχους, έχει μικρύνει το δημόσιο τηρώντα�� τις δεσμεύσεις ως προς την δημοσιονομική προσαρμογή- είπε. Τώρα είναι η ώρα να στοχεύσουμε και στην ποιότητα. Να δοθεί έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Παιδείας και της Ασφάλειας των πολιτών».

Επίσης αναφέρθηκε στη μεγάλη μείωση του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης που είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το κόστος μισθοδοσίας κάτω του 9%, δηλαδή στο μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. «Έχουμε πετύχει τους στόχους μας, τώρα είναι ανάγκη να κοιτάξουμε την παραγωγικότητα και την ποιότητα της δημόσιας διοίκησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Χριστοφιλοπούλου υπογράμμισε: «Εχει ψηφίσει μέχρι τώρα όλους τους σημαντικούς νόμους και έχει υποστηρίξει όλες τις μεταρρυθμίσεις. Στόχος μας ήταν και είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα ζωντανή μέσα στο ευρώ και την ευρωζώνη. Τώρα είναι η ώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναστοχαστεί και να προωθήσει την ανάπτυξη με θέσεις εργασίας, ώστε να προφυλαχτεί η κοινωνική συνοχή των χωρών μελών». Και πρόσθεσε:

«Η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα, οδήγησε στην ενίσχυση των οπαδών του ευρωσκεπτικισμού σε ολόκληρη την Ένωση, ενώ σε αρκετές χώρες όπως η Ελλάδα, παρατηρείται ραγδαία άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων. Είναι άμεση ανάγκη να διασφαλιστεί η δημοκρατία».

O Πρόεδρος Χάννες Σβόμποντα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προώ��ησης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αλλά και της ταυτόχρονης ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ τόνισε ότι πρέπει να στηριχτεί η ελληνική οικονομία, μέσα από ένα ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό παραγωγικό μοντέλο.