Αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή επίσης του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα επικρατήσει η κοινή λογική» και σημείωσε πως οι ελληνικές θέσεις για πλειστηριασμούς, ομαδικές απολύσεις και ΕΑΣ δεν αλλάζουν και πως οι αριθμοί είναι με το μέρος της ελληνικής πλευράς Προχώρησε στην εκτίμηση ��επίσης ότι θα τα βρουν οι δύο πλευρές μέσα στο Δεκέμβριο ώστε να μην υπάρχει ο βραχνάς των διαπραγματεύσεων κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Ο Υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς γιατί με το τέλος του 2013 καταργούνται και οι προστατευτικές ρυθμίσεις που ισχύουν, ενώ ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκαν τα θέματα των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ. Μάλιστα, όπως είπε ο Υπ. Οικονομικών το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει συρρίκνωση και εθελούσια έξοδο για ένα μέρος του προσωπικού. ​