«Η μεταρρύθμιση γίνεται γιατί ο ΕΟΠΠΥ μας κοστίζει πάρα πολλά χρήματα χωρίς να προσφέρει τις κατάλληλες υπηρεσίες» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Στην παρατήρηση – ερώτηση του κεντρικού σχολιαστή του δελτίου ειδήσεων του Star Νίκου Χατζηνικολάου για τα προβλήματα που θα υπάρξουν λόγω μετακινήσεων προσωπικού και για το εάν θα υπάρξουν απολύσεις, ο υπ��υργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση υγειονομικού και λοιπού προσωπικού και ότι απλώς θα περάσουν κάποιοι στο ΕΣΥ.

Όπως πρόσθεσε «με τους γιατρούς υπάρχει πρόβλημα γιατί σε κανένα άλλο σύστημα υγείας και πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχουν τόσες ειδικότητες στην πρωτοβάθμια φροντίδα». Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα έχει τον γενικό γιατρό τον παθολόγο και όποιος έχει πρόβλημα θα πάει στα νοσοκομεία, δεν θα πάει στην πρωτοβάθμια φροντίδα».

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε, απαντώντας και πάλι σε ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται «χαμός» στα νοσοκομεία αλλά ισχυρίσθηκε ότι αυτό συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, τους οποίους και κάλεσε να σταματήσουν την απεργία προκειμένου να διεξαχθεί διάλογος.