Την εκτίμηση ότι «αξίζει σεβασμό για τις επιτυχίες της» η Ελλάδα εξέφρασε ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε μιλώντας στη «Sueddeutsche Zeitung».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η χώρα μας ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της καλύτερα από τις προβλέψεις και πρόσθεσε: «Όποιος δεν δείχνει έστω λίγο σεβασμό γι' αυτές τις επιδόσεις, δεν είναι σε θέση να συνεκτιμήσει επαρκώς και με αντικειμενικότητα την κατάσταση».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι τα στοιχεία για την ανάπτυξη είναι «καλύτερα από ό,τι υποθέταμε και η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος «έγινε ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν», ενώ αναφερόμενος στην πορεία της ευρωζώνης και τις προοπτικές της: «Σε αντίθεση με τις προβλέψεις, το ευρώ δεν πέθανε και παραμένει ζωντανό. Οι χρηματαγορές δεν είναι πια ανήσυχες για το μέλλον της ευρωζώνης καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης».

«Ξαφνικά οι αγορές ανακάλυψαν ότι η Ευρώπη συνιστά πολύπλοκο οικοδόμημα. Αποδείξαμε ότι ακόμη και η πολύπλοκη δόμηση της Ευρώπης μπορεί να έχει επιτυχία» καταλήγει ο Σόιμπλε.