«Η κυβέρνηση πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει, προτιμώ να πέσει μαχόμενη» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκος στον Σκάι 100,3, αναφερόμενος στις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε ότι «η πρώτη κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν θα προστατευθεί», ενώ μιλώντας για τις απολύσεις ξεκαθάρισε ότι «για κάθε μία απόλυση έχουμε τη δυνατότητα να προσλαμβάνουμε ένα νέο στο Δημόσιο».
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι οι 11.000 απολύσεις του 2014 θα προκύψουν μέσα από την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας, ενώ τόνισε πως για το δεύτερο κύμα κινητικότητας «έχουμε πάρει μια άτυπη παράταση 2 - 3 μηνών». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν περιπτώσεις διοικητικών υπαλλήλων πανεπιστημίων που δήλωσαν έντιμα τα στοιχεία τους και μπήκαν στη διαθεσιμότητα επειδή κάποιοι επιτήδειοι δήλωσαν για παράδειγμα ότι μπήκαν με ΑΣΕΠ ενώ δεν είχαν μπει».
Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άσκησε σκληρή κριτική στον πρύτανη του Καποδιστριακού Θεοδόση Πελεγρίνη: «Η άποψη μου είναι ότι ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δεν είναι κατάλληλος να ασκήσει τα καθήκοντά του. Δεν είναι δυνατόν τα πανεπιστήμια να είναι κλειστά και ο πρύτανης να είναι στο Παρίσι και να παίζει θέατρο».