Νέα διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή σε μειώσεις συντάξεων έδωσε την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την πρόσφατη έκθεση το�� ΟΟΣΑ, που από ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου ερμηνεύτηκε ως προτροπή για σαρωτικές αλλαγές για αύξηση των ηλικιακών ορίων και μείωση των συντάξεων.
Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Βρούτσης παραδέχεται ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας «δεν χτίστηκε πάνω σε υγιείς ασφαλιστικές βάσεις», αλλά αντίθετα «είχε μετατραπεί σε ένα ψηφιδωτό ανισοτήτων και εξαιρέσεων που αποτέλεσε πεδίο εκμετάλλευσης για χρόνια…».
Ωστόσο, όπως σημειώνει ο υπουργός, «όλοι αναγνωρίζουν σήμερα ότι έχουμε κάνει και κάνουμε προσπάθειες που έχουν αποτέλεσμα καθώς το μετατρέπουμε σταδιακά σε ένα ενιαίο, απλό και δίκαιο σύστημα».
Τέλος, ο κ. Βρούτσης τονίζει πως η κυβέρνηση επιχειρεί για πρώτη ��ορά ένα «ολοκληρωμένο οργανωτικό νοικοκύρεμα με το οποίο εξοικονομούνται σημαντικότατοι πόροι που διασφαλίζουν και την ταμειακή του επάρκεια».