Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σε συνέντευξή του ο Ε. Βενιζέλος, καταγγέλλοντας ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει σχέση με συμφέροντα.

Με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για… «απροκάλυπτη ομολογία προνομια��ών σχέσεων του ηγετικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα, καταγραφόμενα συμφέροντα».

Στη συνέντευξή του ο κ. Βενιζέλος καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ραντεβού στη Βουλή για το θέμα των υποβρυχίων και τονίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να καταθέσει μια πρόταση που δεν στρέφεται εναντίον μου ή εναντίον του ΠΑΣΟΚ, αλλά αφορά γενικά την υπόθεση υποβρυχίων – ναυπηγείων».

Ο κ. Βενιζέλος επικρίνει με έντονο τρόπο και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσεταιριστεί απογοητευμένους και διαφωνούντες βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας υποστηρίζοντας ότι:

«Αυτό είναι η επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και αμοραλισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέχει στη συλλογική ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παρά��αξης, δεν νιώθει τι σημαίνει έγινα μεγάλος, ενώ είναι μικρομέγαλος και νεόπλουτος».

Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι «κανείς δε θα παίξει με το μέλλον των παιδιών του για να αποκτήσουν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του τη δυνατότητα να παίξουν με τη χώρα».

Τέλος ο Ε. Βενιζέλος απαντά και στις κατηγορίες που θέλουν το ΠΑΣΟΚ δεκανίκι της ΝΔ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας, όχι δεκανίκι. Αν κάποιος προσχώρησε στη στρατηγική του άλλου, αυτό δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ. Γιατί αυτό που συνέβη στη Γερμανία με τον μεγάλο συνασπισμό δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά συζητάμε για αυτονόητες επιλογές ευθύνης στην Ελλάδα της κρίσης; Μπορεί τώρα όλοι εύκολα να κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για τα πάντα, αλλά όλοι ξέρουν ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν λειτουργεί ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε η ίδια η χώρα».