Σε οριακό σημείο φαίνεται ότι έχει φτάσει η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα με τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις να αποτελούν τα δύο μεγάλα αγκάθια που χωρίζουν τις δύο πλευρές.

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο… «ατυχήματος» με την τρόικα, τονίζοντας ότι αν δεν κάνει ένα βήμα πίσω δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια για συμβιβασμό.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της τρόικας, αλλά και τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος.

Μάλιστα τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στο υπουργείο Οικονομικών έχουν φτάσει μηνύματα από βουλευτές που δεν είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν νομοθετικές ρυθμίσεις για οριζόντια άρση των πλειστηριασμών και για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Την ίδια ώρα, Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών, η τρόικα φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, την Πέμπτη να παρουσίασε προτάσεις, όπως η προστασία της κύριας κατοικίας για έξι μήνες υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Ασφυκτικές πάντως είναι οι πιέσεις και για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Η ελληνική πλευρά αναζητά συμβιβαστική λύση για να αποφευχθεί η πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και να διατηρήσει ασφαλιστικές δικλίδες.

Η συμβιβαστική πρόταση που προωθείται προβλέπει:

1. Η απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις να λαμβάνεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, όπου θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Η απόφαση θα εφαρμόζεται άμεσα, χωρίς να παραπέμπεται το θέμα στο υπ. Εργασίας.
2. Κάθε επιχείρηση, πριν καταθέσει το σχετικό αίτημα, θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε διαβούλευση με τους εργαζομένους για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.
3. Για τη λήψη της απόφασης θα εξετάζονται μια σειρά δεδομένων, όπως είναι τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και ο αριθμός των εργαζομένων.
4. Το αίτημα θα εγκρίνεται ευκολότερα σε όσες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις καταθέτουν συγκεκριμένο σχέδιο για τους απολυμένους.