Το ερώτημα «γιατί δεν έρχεται η τρόικα και πότε τελικά θα επιστρέψει;» πλανάται πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου και στο ΥΠΟΙΚ, καθώς παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών υπήρξε τελικά απρόβλεπτη (; ) τροπή .

Η τρόικα φέρεται να ανέβαλλε την επίσκεψή της λόγω δυσαρέσκειας, επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, ανέφερε συγκεκριμένα το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση.

Και τους προηγούμενους μήνες επίσης υπήρχε κλίμα διαφωνίας, ενώ πρακτικά η απόφαση της τρόικας να αναβάλει την επίσκεψη σημαίνει ότι είναιαδύνατον να ληφθούν αποφάσεις στο Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου και έτσι θα υπάρξει νέα καθυστέρηση στην εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων.

Καθησυχαστική εμφανίζεταιπάντως από την πλευρά της η κυβέρνηση για το ζήτημα που προέκυψε με την αναβολή επίσκεψης της τρόικας, λόγω ασυμφωνίας μαζί της για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα, όπως μετέδωσε το Reuters και επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια.

«Είμαστε σε επαφή με την τρόικα» επισήμανε το ΥΠΟΙΚ για το ζήτημα που προέκυψε, επιδιώκοντας να χαμηλώσει τους τόνους. Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι αναζητείται η πιο πρόσφορη ημερομηνία για την επιστροφή της τρόικας ότι ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει κλείσει η συμφωνία.

«Σε σχέση με όσα αναφέρε�� το πρακτορείο Reuters από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.