Για τους κινδύνους στην υγεία των καταναλωτών, όπως και στο μέλλον της αγελαδοτροφίας, εάν υλοποιηθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να επιμηκύνει το χρόνο κατανάλωσης φρέσκου γάλακτος, προειδοποιεί ο συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου.

«Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία αυτή η επιμήκυνση θα επιφέρει μείωση της τιμής κατά 0,10 ευρώ το λίτρο κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Αποστόλου.

Σύμφωνα με τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ η απελευθέρωση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στην υγεία των καταναλωτών, όσο και στον αγροτικό χώρο, καθώς «θα οδηγηθεί σε διάλυση ο κλάδος της αγελαδοτροφίας, που σήμερα καλύπτει τους 630.000 τόνους από τους 1.350.000 τόνους που έχει ανάγκη η κατανάλωση, με αποτέλεσμα την αύξηση του ποσού για εισαγωγές κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, αλλά και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε διάφορους κλάδους».

Ο κ. Αποστόλου απηύθυνε επίσης το ερώτημα στο υπουργείο Ανάπτυξης: «Αλήθεια, πως εξηγεί το υπουργείο Ανάπτυξης το γεγονός ότι το μακράς διάρκειας ζωής γάλα στη χώρα μας είναι ακριβότερο από το φρέσκο;».