Συνεχίζεται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε σήμερα ότι ο Δημήτρης Στρατούλης «κατέφυγε σε μία καινούρια ανοησία, πιο επικίνδυνη, προκειμένου να διορθώσει προηγούμενη ανοησία» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στην επισήμανση του βουλευτή ότι η κυβέρνηση έφθασε τη μαύρη εργασία στο 40%

«Σύμφωνα λοιπόν με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν έχει ούτε έναν πραγματικά άνεργο! Διότι εφόσον οι απασχολούμενοι ξεπερνούν τα 3.360.000 (σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) και οι εργαζόμενοι, αλλά ανασφάλιστοι και αδήλωτοι, για τον κ. Στρατούλη ξεπερνούν το 40%, δηλαδή τους 1.450.000, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο "εξαφανίστηκε" η ανεργία αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε και "πλεόνασμα" εργαζομένων» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι «η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ πέραν της έλλειψης σεβασμού προς τους άνεργους συμπολίτες μας, είναι και άκρως επικίνδυνη, εφόσον εκφράζεται από τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του και στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η χώρα μας δίνει σκληρή μάχη στην Ευρώπη για να εξασφαλίσει γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ειδικά των νέων ανθρώπων».