Αποστάσεις πήρε σήμερα το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του από τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, τον οποίο κάλεσε να σταματήσει τις απειλές για απολύσεις και να καταθέσει άμεσα τη μελέτη για τις αλλαγές, προκειμένου να αρχίσει ένας σοβαρός διάλογος στην Υγεία, ενώ κάλεσε και τους γιατρούς να πάρουν μέρος σε αυτόν, με τα νοσοκομεία ανοιχτά.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του για τον υπουργό Υγείας:

«Ο υπουργός οφείλει τώρα να παρουσιάσει τη μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού. Έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια και παραγωγικά η υλοποίηση της μεταρρύθμισης.

Kαλεί επίσης τους ιατρούς και το προσωπικό να προσέλθουν σ' αυτό τον διάλογο, διακόπτοντας τις κινητοποιήσεις οι οποίες επιφέ��ουν μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους.

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ένας: Το πώς θα πετύχουμε την ποιοτική αναβάθμιση και την καθολικότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Κι αυτό απαιτεί τη μετεξέλιξη των δομών του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας σ' ένα Εθνικό Δίκτυο για την Πρωτοβάθμια Υγεία. Φυσικά με καθορισμό των ειδικοτήτων ιατρών που είναι αναγκαίες και αξιολόγηση του προσωπικού που θα μεταφερθεί».