Ανέβαλαν την προγραμματισμένη επίσκεψη τους στην Ελλάδα οι τροικανοί.... Σύμφωνα με αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το Reuters, οι εκπρόσωποι της τρόικας, δεν θα έρθουν την προσεχή Δευτέρα, γεγονός που όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, ενδέχεται να καθυστερήσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς τη χώρα μας.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών αναβλήθηκε «επειδή η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει ορισμένες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί», δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Οι επιθεωρητές της τρόικας επρόκειτο να αξιολογήσουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 9 Δεκεμβρίου.

Σε ερώτηση εάν η ακύρωση της επίσκεψης σημαίνει ότι μπορεί να μην εγκριθεί η επόμενη δόση της προς την Ελλάδα, ένας αξιωματούχος απάντησε «σωστά».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την Αθήνα θα συνεχιστούν, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν έχει παρθεί ακόμη η απόφαση για το πότε ακριβώς θα επιστρέψει η αποστολή στην Ελλάδα!

Μετά από αυτή την εξέλιξη επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που μίλαγαν για τελεσίγραφο των δανειστών όσον αφορά την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα με την προϋπόθεση να υπάρξει συμφωνία

Το ΥΠΟΙΚ για την τρόϊκα: Ψάχνει την πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής

Σε σχέση με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος.